Continuă protestele în instituțiile publice

Angajații AJPIS Caraș-Severin au continuat să-și transmită revendicările printr-un protest spontan, în intervalul orar 10:00-11:00, fără să fie perturbată activitatea instituției. Spre deosebire de prima zi de proteste s-au alăturat și angajații de la Casa Județeană de Pensii Caraș-Severin. Revendicările sunt aceleași, legate de o salarizare corectă și de asigurarea numărului necesar de angajați pentru volumul de muncă existent. Conform liderului de sindicat AJPIS Caraș Severin, Florin Dudaș-Vasile revendicările vizează:
” 1. Evaluarea justă a salariilor în conformitate cu efortul depus și responsabilitățile asumate. Considerăm că suntem demni de o remunerare pe măsura contribuției noastre în societate, egală cu a colegilor noștri din alte ministere din familia ocupațională „Administrație”, care și-au câștigat drepturile prin diferite metode: excepții de la lege la finanțe, la sănătate, excepții de la lege la educație. Noi, angajații din Ministerul Muncii am rămas, din păcate, „Cenușăreasa bugetarilor”.
2. Egalizarea grilelor din anexa VIII „Administrație”, prin eliminarea diferențelor între centru și teritoriu.
3. Asigurarea de personal suficient pentru volumul de muncă pe care îl avem. La nivelul AJPIS Caraș-Severin s-au acumulat ore suplimentare și avem zile de concediu de odihnă neefectuat din anul 2022. Angajații AJPIS spun că vor continua protestele.”

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *