Contrabanda cu alimente

contrabanda-cu-alimente

Regulile din ce în ce mai stricte ale companiilor aviatice şi ale graniţelor o să ajungă într-o zi la absurd. Dar până atunci tot mai există câteva portiţe prin care să faci „contrabandă” cu deliciile care îţi gâdilă papilele. Învaţă de la Andrew Zimmern, realizatorul emisiunii Bizzare Foods, cum se face.

„Când un crescător de capre din Sardinia îmi oferă o pulpă de capră, procesată sub formă de prosciutto, sau o băbuţă din China mă îmbie cu un cârnat uscat, căruia i-ar sta de minune în pivniţa mea lăsat la maturat, ori pun mâna pe brânzeturi fine din lapte proaspăt de prin vreun magazin celebru de brânzeturi din Paris, mă gândesc bine cum să fac să ajung cu bunătăţurile acasă, în America, povesteşte Zimmern.”

1. Cum să le treci prin vamă

Plasticul este răspunsul. Mergi la orice magazin de delicatese şi roagă-l pe vânzător să-ţi împacheteze produsul în folie vidată. Merge de minune!

2. Cel mai mare mit despre mica contrabandă

Este cel legat de împachetarea delicateselor cu miros puternic în haine murdare, urât mirositoare. Acestea nu vor face decât să difuzeze mirosul. Adică, să atragă atenţia autorităţilor, care ţi-ar putea desface bagajul şi descoperi mica ta ilegalitate. E un joc de şansă.

3. O confiscare memorabilă

Ministrul turismului din Vietnam mi-a oferit trei sticle cu un sos de peşte foarte rar, pe care ofiţerul vamal din acea ţară mi le-a spart de un perete, în scop demonstrativ.

4. Avertisment

Nu încerca să introduci ilegal mâncăruri în ţări în care consecinţele acestui gest pot fi cu totul altele decât simpla confiscare a produselor.

5. Cea mai bună strategie atunci când te afli faţă în faţă cu un ofiţer vamal

Zâmbeşte şi minte convingător.

6. Cel mai ciudat lucru pe care l-am transportat ilegal dintr-o ţară

O bucată mare de bonito (n.r. peşte răpitor din familia macroului) uscat, din Okinawa. E cu totul altceva decât ceea ce se vinde în magazinele din America.

7. Regulă de bun-simţ în ale contrabandei ocazionale cu alimente

Nu lua niciodată ceva ce te-ar deranja să-ţi fie confiscat.

8. Ce nu transport eu niciodată

Nu transport niciodată specii aflate pe cale de dispariţie sau fructe şi legume proaspete, care ar putea dăuna grav agriculturii.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *