Copiii de grădiniță și elevii care nu susțin examenele naționale au început astăzi școala! Însă ea va funcționa după 2 scenarii


Grădinițele și școlile s-au redeschis astăzi, după vacanța de Paște și drept urmare, copiii de grădiniță și elevii care nu susțin examenele naționale au reînceput cursurile.

În funcție de incidența cazurilor de COVID-19 din fiecare localitate, școlile vor funcționa după două scenarii. Asta după ce scenariile galben și roșu au fost comasate în „scenariul doi”:

Astfel, în localitățile aflate în scenariul 1, adică acolo unde rata de incidență este mai mica de 1 la mie, elevii din clasele V-VII și IX-XI revin fizic în clase, iar în localitățile care se află în scenariul 2, adică acolo unde rata de incidență este de peste 1 la mie, elevii revin la cursurile online.

Însă, elevii din anii terminali, adică cei de a 8-a, a 12-a și a 13-a vor reveni fizic la școală pe data de 10 mai, indiferent de scenariul în care se află localitatea.

În Caraș-Severin, din totalul de 409 unități de învățământ, aproape 240 (238) se află pe scenariul 1 și astfel, aproape 16.650 (16.648) de elevi revin fizic la școală și peste 170 (171) de unități de învățământ se află pe scenariul 2 și astfel, peste 10.890 (10.894) de elevi revin fizic la școală și aproape 8.720 (8.716) de elevi continuă școala online.

De menționat că masca de protecție va fi purtată în permanență la școală!

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *