La Mulţi Ani, Dan Bălan!

Dan Balan a cunoscut succesul cu trupa O-zone, el fiind liderul proiectului, a produs si a scris toate melodiile.

Trupa a fost formata de Dan Balan in 1999, iar pana in 2004 au scos 3 albume. Dintre cele trei, cel mai bine vandut a fost “DiscOzone” care a fost pe locul 1 in sase tari si s-a vandut in peste 2.5 milioane de copii, in Japonia a vandut un milion de discuri.

Cea mai de succes piesa a fost “Dragostea din tei”, care a ajuns numarul 1 in 32 de tari si s-a vandut in 12 milioane exemplare in toata lumea. In 2004 si 2005 a fost cel mai mare single in Europa si Japonia. Dupa piesa au facut cover peste 100 de artisti in 12 limbi diferite. Inainte de a intra in lumea pop, s-a bucurat de prima lui experienta cu o trupa.

In 1997 a format trupa Inferialis, care era o trupa goth-doom, el fiind compozitorul proiectului. Trupa a avut multi fani in scena underground-ului Moldovei, desi nu a fost lansat ceva oficial. In 2004 a hotarat sa se intoarca la muzica rock, alegandu-si cei mai buni muzicieni si s-a mutat cu ei in Los Angeles un an mai tarziu, unde a compus timp de doi ani de zile, perioada in care si-a creat linia melodica si stilul propriu captivant.

Cunoscutul producator Jack Joseph Puig i-a produs discul, acesta a lucrat si cu John Mayer, Rolling Stones, No Doubt. Producatorul a fost foarte entuziasmat sa lucreze cu Dan Balan.

In perioada aprilie/iunie 2006 au inregistrat albumul la Ocean Way studio, in acelasi an a inceput sa lucreze la proiectul pop dance Crazy Loop, in special pentru fanii care doreau sa il vada pe scena dance. Piesa “Chica boom” s-a bucurat de mare succes.

Dan Balan a cunoscut succesul inca din perioada cand canta la O-zone, facandu-se cunoscut atat in tara cat si in strainatate, fiind una dintre cele mai cunoscute trupe romanesti. Dupa ce trupa s-a destramat, a reusit sa isi pastreze faima in cariera solo, pastrandu-si fanii din intreaga lume. Este unul dintre cei mai cunoscuti cantareti, se numara printre cei care au reusit sa isi faca un nume in muzica si peste hotare.

Dan Balan a cucerit inimile fetelor prin muzica lui, atat in perioada cand canta in trupa O-zone, dar se bucura de mare succes si in cariera solo, atat in tara cat si in afara. Este unul dintre cei mai cautati cantareti romani, frangand inimile multor femei atat din tara cat si din strainatate. Dan Balan a cucerit cu talentul sau, fiind foarte cautat pentru muzica sa.

Pe scurt despre Dan Balan:

Nume: Dan Mihai Balan
Alias: Crazy Loop
Data nasterii: 06 Februarie 1979
Zodie: Varsator
Locul nasterii: Chisinau, Moldova
Parinti: Mama Ludmila Balan, Tata Mihai Balan
Frati/ Surori: Sanda Balan
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Brunet
Inaltime: 1.90
Greutate: 78 kg
Nationalitate: Roman
Stare civila: Necasatorit
Ocupatie: Cantaret
Studii: U.S.M., la Facultatea de Drept

Sursa: biografii.famouswhy.ro

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *