Doar 7 candidați au luat note de trecere la concursul de ocupare a funcțiilor de director și director adjunct în școlile cărășene. Ei au obținut note între 7.00 și 7.80

22 de candidați s-au înscris pentru a susține proba scrisă la concursul național de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți în unitățile de învățământ cărășene.

Aceștia su susținut examenul ieri, la Liceul Teoretic Traian Vuia din Reșița și tot ieri au aflat rezultatele.

Astfel, dintre aceștie, unul a fost absent la evaluare, 6 nu s-au prezentat la examen, 7 nu au promovat examenul și deci, doar 7 au luat note de trecere.

Nota minimă de promovare a probei scrise, care va da posibilitatea susținerii probei de interviu, este 7.

Menționăm că cei care au promovat examenul au luat note între 7,00 și 7,80. Mai exact, un candidat a obținut nota 7,00, 4 candidați au obținut nota 7,20, unul singur a luat 7,60 și tot un singur candidat a obținut 7,80, cea mai mare notă.

Reamintim că în Caraș-Severin au fost scoase la concurs 65 de posturi, din care 52 de posturi de directori și 13 posturi de director adjunct.

Candidații nemulțumiți de notele obținute au la dispoziție 48 de ore pentru a face contestație.

Afișarea rezultatelor finale va avea loc pe 13 septembrie.

După care, din 22 până în 29 septembrie, are loc desfășurarea probei de interviu, iar pe 30 septembrie se vor afișa rezultatele finale ale concursului.

În 3 octombrie are loc exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși, pe 4 octombrie are loc validarea rezultatelor finale, iar pe 5 octombrie are loc emiterea deciziilor de numire.

Reamintim că Ministrul Educației a anunțat că intenționează să instituie funcția de director administrativ în școli, astfel încat să mai existe o persoană, pe lângă director, care să facă legătura între școală și autoritatea locală.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, directorul administrativ va trebui să aibă competențe în științe economice și în științele administrației publice.

Modificarea va fi prevazută în noua Lege a Educației Naționale, la care lucrează în prezent specialiști din Ministerul Educației.

 

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *