Doi bebeluși au nevoie de sânge. Donează și dă-le o șansă la viață!


Doi nou-născuți din Reșița se află în stare critică! Micuții sunt internați pe secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență din municipiul de pe Bârzava și au nevoie urgentă de sânge.
Toți cei care pot dona sunt rugați să se prezinte la Centrul de Transfuzii din Reșița și să le dea o șansă la viață micuților.
Pentru a putea dona sânge trebuie să aveți vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, greutatea de peste 50 kg, să nu suferiți de boli cronice, cum ar fi diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune sau alte boli infecțioase, să nu aveți alergii severe, să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile, să nu urmați vreun tratament medicamentos, să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni, să nu fiți în perioada menstruală sau cu 5 zile înainte sau după, să nu fi consumat alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării și să fi trecut cel puțin 8 săptămâni de la o donare anterioară de sânge.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *