S-a dovedit ştiinţific. Există o legătură între consumul de cafea şi eficienţa antrenamentelor

Putine lucruri in viata sunt atat de bune precum prima gura de cafea, intr-o dimineata mohorata. Pentru multi, cea mai buna parte a zilei este cand ridica ceasca de cafea la gura. In aceeasi nota, putine bauturi au iscat asa multe dezbateri in ceea ce priveste conditia fizica si sanatatea. Cafeaua ajuta la prevenirea sindromului metabolic, creste performanta in sporturile de anduranta, ajuta la arderea grasimilor, si lupta cu dementa; dar pana sa termini ceasca de cafea citesti in alta parte ca aceeasi cafea creste riscul de boli cardiace, provoaca probleme gastrointestinale si poate cauza chiar si cancer.

Un studiu realizat de Universitatea din São Paulo sugerează că există o legătură reală, verificabilă din punct de vedere ştiinţific, între cofeină şi antrenamente mai eficiente.

Pentru studiu au fost aleşi mai mulţi bicilişti de performanţă care au fost împărţiţi în grupuri pe baza cantităţii de cafea pe care au băut-o deja. Ei au fost testaţi apoi pe baza lipsei de cafeină, a unui placebo şi a unei pilule de cofeină de 400 miligrame.

Cu un anumit tip de antrenament, care arde 450 de calorii, participanţii care au luat pilula reală de cofeină au fost în medie cu 3,3% mai rapizi pe bicicletă decât cei care nu au consumat nimic. Trebuie precizat, totuşi, că şi cei care au primit placebo au înregistrat o creştere de 2,2%.

Surpriza reală a fost aceea că această creştere a fost peste aşteptări, indiferent dacă participanţii la studiu beau rar cafea sau de câteva ori pe zi.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *