Dreptul de autor – subiect de discuții cu participarea organizațiilor de gestiune colectivă din Republica Moldova


Asociația Obștească MORA a realizat o serie de întâlniri cu Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, Ministerul Afacerilor Externe din România și organizații similare din România.În cadrul întrevederii cu ORDA și MAE au fost abordate subiecte ce vizează bunele practici de gestiune a dreptului de autor și drepturilor conexe. MORA își manifestă încrederea că și Republica Moldova se va alinia la standardele europene de gestiune colectivă, inclusiv prin noua Lege care urmează a fi aprobată. La întâlnirile cu organizațiile de gestiune colectivă din România au fost discutate instrumentele moderne de gestiune a dreptului de autor și drepturilor conexe.

”Pentru ca autorii sa beneficieze de remunerație echitabilă este necesar ca să ne racordăm la standardele europene de dezvoltare. România aplică un bun model de gestiune colectivă care ar putea fi implementat cu succes și in Moldova” A menționat Președintele interimar MORA Constantin PĂDURE
Urmare a vizitelor și discuțiilor care au avut loc, în viitorul apropiat, urmează să semneze o serie de parteneriate cu OGC-uri din România pentru a reuși să integreze cele mai bune moldele și instrumente de susținere a autorilor.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.