Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Generalul Adrian Marinescu, cetățean de onoare al municipiului Reșița a plecat să Servească Patria din ceruri!
Ieri dimineață a venit o altă veste grea, generalul (r) Adrian Marinescu, cetățean de onoare al Reșiței, director general al Întreprinderii Mecanice Reșița a plecat la ceruri.

Născut la Iași (în 25 august 1936), Adrian Marinescu a absolvit ca șef de promoție Școala Militară de Ofițeri de Artilerie din Sibiu (1957), apoi Facultatea de Armament din cadrul Academiei Tehnice Militare și cursurile postacademice (master) în Managementul resurselor umane (1978). A fost distins cu ordinul „Meritul militar” (clasele III, II și I) și cu emblema de onoare a Forțelor Terestre. Membru de Onoare al Societății Inginerilor Militari din Asociația Generală a Inginerilor, Adrian Marinescu a primit titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Reșița” (2015) și diploma de onoare „Senior al culturii Banatului Montan” (2016). A încetat din viață, la vârsta de 84 de ani, generalul (r) Adrian Marinescu a fost director general al Întreprinderii Mecanice Reșița (actuala Arsenal) în perioada 1977-1996 și consilier local al Reșiței, în mandatele 1996-2004. Cetățean de onoare a devenit în anul 2016, un an mai târziu a primit diploma de onoare „Senior al culturii Banatului Montan” (2016).
După ce a fost inginer șef al Bazei de Reparații Armament din Sibiu, comandant al Bazei de Reparații Armament din Târgoviște, șef de proiect și locțiitor al Comandantului Artileriei Forțelor Armate pentru Tehnică Nouă din București, la 1 ianuarie 1977 a fost detașat în Ministerul Industriei Construcțiilor de Mașini, în funcția de director general al Întreprinderii Mecanice Reșița, cea care a devenit după revoluție Arsenal Reșița, pe care a condus-o până la trecerea sa în rezervă, în anul 1996, cu gradul de colonel inginer. De-a lungul carierei profesionale a obținut trei certificate de inventator și numeroase certificate de inovații. A fost avansat la gradul de general de brigadă în anul 2000.

Adrian Marinescu nu a fost doar inginer militar și un mare patriot ci și un om de cultură. Este autorul volumelor „Arme și destine – două decenii director la fabrica de tunuri” (memorialistică) și „Tunurile Reșiței – o istorie fierbinte” (monografie). A încetat din viață, la vârsta de 84 de ani.

Va fi înmormântat cu onoruri militare. Înmormântarea va avea loc miercuri, la ora 12, la Cimitirul nr. 8 din Govândari.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *