Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a s-au întors astăzi la școala online

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu, respectiv cei de a 8-a, a 12-a și a 13-a au reînceput astăzi cursurile semestrului al doilea, cursuri desfășurate tot online.

Reamintim că elevii sunt din 2 aprilie până în 4 mai în vacanță prelungită de primăvară, decizia fiind luată de Ministerul Educației, la propunerea Ministerului Sănătății, în urma creșterii numărului cazurilor de COVID-19.

Excepție fac elevii din claselor terminale, care au început astăzi semestrul al doilea, urmând să intre din nou în vacanță din 30 aprilie până în 9 mai.

Astfel, se poate observa că pentru clasele terminale, structura anului școlar nu a suferit modificări.

În județul Caraș-Severin, din cei peste 36.000 de elevi din învățământul preuniversitar, aproape 3.900 s-au întors în fața calculatoarelor.

Ei vor avea timp să se pregătească pentru examenele naționale, deoarece Evaluarea Națională pentru cei de a 8-a va avea loc în intervalul 22-25 iunie, iar examenul de Bacalaureat va avea loc în intervalul 28 iunie- 1 iulie.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că un trend epidemiologic descendent este esențial pentru ca elevii să revină la școală cu prezență fizică. El a mai spus și că testarea copiilor și vaccinarea profesorilor reprezintă condiții favorizante pentru acest scenariu.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *