Espresso martini – obsesia unei ţări întregi

Când Mr Black, un cunoscut brand de lichior de cafea, a anunţat primul festival din lume dedicat exclusiv espresso martini, biletele s-au vândut imediat. Au prelungit apoi evenimentul cu încă două zile, iar tichetele au fost sold out în 7 minute.

Espresso martini. Cum a devenit băutura preferată a Australiei

Australienii, în particular cei din Melbourne, adoră pur şi simplu acestă băutură, notează The Guardian. Numeri pe degete barurile unde nu găseşti un espresso martini.

Barmanul James Armstrong spune: „Melbourne iubeşte cafeaua, Melbourne iubeşte alcoolul. Espresso Martini este cea mai iubită băutură de la Melbourne Bitter încoace”.

Cu toate acestea, nu este un cocktail inventat de australieni, ci de către londonezi, în anii 80, mai exact de către legendarul Dick Bradsell.

Povestea este următoarea: un model faimos, Bradsell nu a vrut să-i dezvăluie numele, a intrat în barul său şi i-a spus: vreau o băutură care în primul rând să mă trezească, apoi să mă pună la pământ. Bradsell a combinat pe loc votcă, lichior de cafea, sirop şi un shot proaspăt de espresso. A servit-o sub numele de „vodka espresso”, pentru ca mai apoi să o numească „espresso martini”.

Fred Siggins, cel mai cunoscut barman din Australia, susţine că odată ajuns aici, datorită colegilor săi britanici care veneau să-şi petreacă vacanţa în ţara sa, espresso martini şi-a găsit casa de suflet în Melbourne, oraşul iubitorilor de cafea.

Espresso martini este o băutură care se potriveşte la orice ocazie. Şi cel mai vând cocktail din Melbourne. Singurii care nu mai vor să audă de el sunt barmanii, sătui să-l pregătescă tot timpul. Multe baruri au adaptat reţeta, înlocuind votca cu rom, tequila şi ciocolată amară.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *