Esti fan Titanic? Acum poti sa-l vizitezi [VIDEO]

Nu exista persoana care sa nu stie povestea celebrei ambarcatiuni RMS Titanic care s-a scufundat dupa ce s-a lovit de un iceberg. In prezent, nava se afla la o adancime de 4.000 m pe fundul Oceanului Atlantic. Chiar daca se stie cauza care a dus la aceasta tragedie, unii oameni sunt in continuare curiosi sa afle cat mai multe detalii despre ambarcatiune.

Cei care isi doresc cu ardoare sa vada resturile din Titanic au aceasta ocazie, informeaza telegraph.co.uk. Operatorul Blue Marble Private din Londra a marturisit ca va face calatorii in adancuri, catre nava. Timp de 8 zile, 9 curiosi pot vizita Titanicul.

Experienta doritorilor va incepe cu elicopterul sau un hidroavion de la St. John, Newfoundland pana la un iaht ce va astepta deasupra epavei. La bordul lui se afla o echipa de specialisti care le vor spune tot ce este nevoie despre Titanic si masurile de siguranta necesare pentru ca totul sa fie lipsit de incidente.

Cei care vor sa ia un contact direct cu nava pot participa la sedinte de orientare si pot asista in timp ce echipajul planuieste scufundarea in adancuri. Mai pot opera sonarul si folosi sistemul de navigatie submarin. Distractia incepe abia de la ziua 3 spre ziua 6.

Daca vor permite conditiile meteo, 3 pasageri vor urca intr-un dispozitv submersibil facut special din titaniu si carbon pentru a cobori la adancimea de 4.000. Alaturi de ei se vor afla un pilot si un expert in oceane. Ambarcatiunea va naviga peste puntea Titanicului si in lateralele navei. Turul va fi complet si se va face in 3 transe, pentru ca toti cei 9 calatori sa vada resturile epavei.

Blue Marble Private a declarat ca vor face scufundari doar in cele mai sigure conditii meteo si ca isi invita clientii sa ajute echipajul la scufundari. Acestia sunt invitati sa asiste la comunicarile din timpul scufundarilor sau sa efectueze interventii minore.

In tot acest timp, expertii in cazul Titanicului le vor tine prelegeri despre istoria ambarcatiunii. Din prima zi de constructie pana in prezent. Dupa ce toata lumea viziteaza epava, pasagerii sunt dusi inapoi la St. John’s. Ultima vizita pe care un curios a putut sa o faca pe Titanic a fost in 2005. Dar nu iti face probleme! Daca nu prinzi un loc in expeditia din 2018, poti incerca pentru un loc in cea din 2019.

Dar pretul ar putea reprezenta o problema pentru multi doritori sa vada Titanicul. Potrivit dupa inflatie, un loc in aceasta expeditie costa cat un bilet la prima clasa a expeditiei. Adica 105.129$.

RMS Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume cand a plecat in calatoria sa inaugurala din Southampton, Anglia cu destinatia New York, pe 10 aprilie 1912. La trei zile de la plecare, la ora 23:40 in data de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit de un aisberg si s-a scufundat la ora 2:30 in dimineata urmatoare. in urma naufragiului si-au pierdut viata 1514 persoane din 2228[1] in unul din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.

Pachebotul RMS Titanic, din clasa Olympic, a fost detinut de compania White Star Line si a fost construit la santierele Harland and Wolff din Belfast. A plecat spre New York cu 2228 de oameni la bord. Numarul mare de victime a fost cauzat, in mare parte, de faptul ca desi indeplinea normele vremii, nava avea barci de salvare suficiente doar pentru 1178 de persoane. Un numar mare de barbati au murit datorita protocolului „femeile si copiii intai”.

Post Author: www.banatfm.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *