Exercițiu de amploare, cu declanșarea Planului Roșu de Intervenție, la Caransebeș

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin a organizat un exercițiu de cooperare, cu forțe și mijloace în teren, pentru gestionarea unitară a unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu, la Colegiul Național “Traian Doda” din Caransebeș.

Potrivit scenariului, într-una din sălile de cursuri, se produce un incendiu din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică.

În urma evenimentului, întreaga instituție de învățământ a fost evacuată, însă mai multe persoane au rămas surprinse în interior, având nevoie de ajutor.

De asemenea, având în vedere numărul mare de victime, s-a activat Planul Roșu de intervenție, iar strucurile abilitate au acționat de urgență pentru evacuarea și salvarea persoanelor afectate, precum și pentru limitarea și înlăturarea efectelor evenimentului.

Exercițiul și-a propus testarea și antrenarea structurilor de coordonare-conducere și de răspuns privind gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu, cu victime multiple, care impune punerea în aplicare a Planului Roșu de intervenție la nivelul județului Caraș-Severin.

De asemenea, cu ocazia desfășurării acestui exercițiu, a fost marcată și sărbătorirea a 12 ani de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în Caraș-Severin.

Această aniversare reprezintă o ocazie de a recunoaște contribuția semnificativă a echipajelor SMURD în asigurarea asistenței medicale de urgență pentru salvarea și protejarea vieților semenilor.

De la înființare, respectiv din 21 martie 2012 și până în prezent, echipajele SMURD Caraș-Severin au fost solicitate să intervină în peste 33.000 de cazuri și au asistat aproape 33.000 de persoane, din care aproximativ 3.000 de copii.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *