Unde schiezi iarna aceasta [FOTO]

unde-schiezi-iarna-aceasta

„Mai sus e mai bine“, spune un motto în gheţarii tirolezi. Iar mai sus înseamnă, în sportul de iarnă, mai devreme – şi acest lucru e pe placul fiecărui schior. Şi avem cinci gheţari după care ne topim pur şi simplu. Alege-l pe oricare dintre ei ca destinaţie de schi şi sigur nu vei regreta.

Kaunertal

Tinerii amatori de freeski şi snowboard se întâlnesc de ani de zile în parcul Snowpark Kaunertal. Dar dacă nu eşti genul care îşi petrece toată ziua pe pârte, îţi recomandăm panorama de la telecabina Karlesjochbahn, de la 3.108 metri. Se văd Elveţia şi Italia de-acolo…

Altitudine: 1.273-3.108 metri

Hintertux

Gheţarul Hintertux este singura regiune de schi din Austria disponibilă pe tot parcursul anului. Un spectacol natural deosebit este palatul de gheaţă Natur Eis Palast. Printr-o deschizătură accesibilă din gheţar se pot admira formaţiuni de gheaţă.

Altitudine: 1.500-3.250 metri

Pitztal

Pe gheţarul Pitztal circulă cea mai înaltă cabină pe şine din Austria, aici se află cea mai înaltă platformă de panoramă, cea mai înaltă cofetărie din Austria, iar în octombrie are loc cel mai înalt festival al gheţarilor. Nu uitaţi să petreceţi o noapte şi pe terasa numită Kristall!

Altitudine: 1.680-3.440 metri

Soelden

Primul lucru care ne atrage este arhitectura fascinantă a noii telegondole Gaislachkoglbahn. Gondolele cu opt locuri parcurg distanţa de la staţia din vale până la cea din mijloc, la 2.174 metri, în doar 6,7 minute. Iar la staţia de pe vârf, platforma pentru priveliştea BIG3 şi restaurantul TreMilla sunt la câţiva paşi.

Altitudine: 1.350-3.340 metri

Stubai

Cea mai mare regiune de schi de pe un gheţar din Austria oferă, pe cele 700 de hectare, 110 kilometri de pârtii cu toate gradele de dificultate. De asemenea, gheţarul Stubai a fost numit la clasificarea anuală a ADAC SkiGuide 2011 ca fiind „regiunea de schi din Alpi cea mai primitoare pentru familii“.

Altitudine: 1.000-3.210 metri

Foto: Oficiul de Turism al Austriei

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *