„Imobilizarea a fost necesară! Revoltătoare este atitudinea șefului Poliției Anina”, transmite EUROPOL

Sindicatul Europol a avut o reacţie publică în urma scandalului în care sunt implicaţi cei 2 poliţişti din Anina care au bătut un bărbat cu 34 de lovituri.

”În 23 martie 2024, colegii noștri de la Poliția Anina, judeţul Caraş-Severin, au avut parte de un eveniment pe care, cel mai probabil și-l vor aminti cu groază toată viața.

Un simplu control de rutină în trafic, s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acțiune. Toată scena a început simplu, când polițiștii au oprit regulamentar un autoturism care circula fără a avea plăcuțe de înmatriculare, șoferul acestuia, având un comportament suspect când colegii noștri i-au cerut actele mașinii.

Pentru că le-a spus colegilor noștri că nu are actele mașinii asupra sa, și neavând altă modalitate de a identifica autoturismul, polițistul care efectua controlul, i-a cerut șoferului să deschidă capota pentru a verifica seria de șasiu.

În acel moment, șoferul a deschis portiera și a luat-o la goană.

În urmărire au pornit și colegii noștri care l-au somat să se oprească, fără ca șoferul fugar să se conformeze.

La o distanță relativ scurtă, de aproximativ 100 de metri, șoferul a fost ajuns din urmă de unul dintre polițiști.

Locul în care s-a produs incidentul e un teren accidentat cu foarte multe pietre, iar șoferul, în timp ce fugea s-a împiedecat și a căzut la pământ.

În timp ce încerca sa îl imobilizeze, unul dintre polițiști a fost tras la pământ de acest individ, moment în care colegului nostru i s-a rupt geaca, pantalonii, iar mânerul de la pistol a fost degradat.

Persoana urmărită a devenit violentă față de colegul nostru pe care l-a prins cu mâinile de gât.

A fost nevoie de folosirea mijloacelor din dotare.

Prima dată a fost folosit sprayul iritant lacrimogen, care nu a avut niciun efect, însă văzând că agresivitatea persoanei crește, și aceasta lovește cu picioarele, unul din colegi fiind chiar lovit cu piciorul în zona capului, a fost nevoie de folosirea bastonului din dotare, în zona picioarelor persoanei recalcitrante care a fost încătușată cu dificultate.

Ulterior cei 2 polițiști au aflat de ce șoferul voia să scape cu atâta ardoare, se afla sub influența alcoolului și mașina pe care o conducea nu era înmatriculată în circulație.

Când au ajuns la sediu, dispecerul l-a contactat telefonic pe șeful subunității pentru a-i raporta incidentul. Cu ocazia discuției cu șeful Poliției Anina, cei doi polițiști au solicitat să fie întocmite documente de constatare și pentru comiterea infracțiunilor de ultraj.

Auzind acest lucru, șeful lor a început sa râdă, mai că ar fi făcut puțin „mișto” de colegi pentru că au fost ultragiați.

Cu adevărat revoltător este că atitudinea șefului Poliției Anina, care, într-o zi de sâmbătă, stând confortabil în canapea acasă, și-a permis să râdă de doi subalterni de-ai săi când a aflat că au fost ultragiați de un șofer aflat în stare de ebrietate.

În loc să meargă de urgență să le acorde sprijin, să ia legătura cu procurorul de serviciu pentru a-l informa și a propune măsuri preventive față de acel individ, a considerat că este oportun să râdă, să facă „mișto” de cei doi polițiști, într-un soi de complicitate nepermisă și tacită cu ultragiatorul!”, a transmis EUROPOL.

 

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *