În această săptămână are loc Congresul PPE la București. Ce semnificație are Congresul PPE pentru PNL?

Congresul PPE este organizat de PNL în perioada 6-7 martie și va face din București capitala politică a Europei. La eveniment vor participa președinte Comisiei Europene Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European Roberta Metsola, dar și președinți de partide din cea mai mare familie politică din Europa, PPE, precum și comisarii care fac parte din rândurile popularilor europeni..
Programul Congresului va cuprinde pregătirile şi strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar şi alegerea principalului candidat al partidului.
pentru președinția Comisiei Europene. De asemenea, se va adopta manifestul PPE. Un punct aparte pe agenda Congresului este sprijinul, militar și financiar, acordat Ucrainei. Faptul că PPE organizează Congresul său la București este considerat un succes al PNL, pentru că arată o recunoaștere a influenței PNL la nivelul grupului PPE din Parlamentul European. Într-un comunicat al PNL se precizează:”
PNL aduce la București șefi de stat și de guverne și 2000 de delegați din 40 de țări. Venirea PPE la Bucureşti reprezintă un semn de solidaritate al întregii Uniuni Europene cu România şi statele aflate în vecinătatea războiului declanşat de Rusia în Ucraina. ”
Bucureştiul a mai fost gazda unui congres al Popularilor Europeni în octombrie 2012. Reuniunea de la Bucureşti este găzduită de Partidul Naţional Liberal în parteneriat cu Partidul Popular European.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *