Încă 5 incendii în Caraș-Severin, în ultimele zile

Forțele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al județului Caraș-Severin intervin zi şi noapte pentru lichidarea zecilor de incendii care izbucnesc pe întreg teritoriul.

Doar în ultimele zile, aceștia au intervenit pentru stingerea a 5 incendii.

Unul s-a produs la o locuință, unul a izbucnit la o autoutilitară, iar alte 3 incendii s-au manifestat la vegetația uscată.

Mai exact, pompierii din Caransebeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară, în satul Poiana Mărului din comuna Zăvoi. În urma incendiului, izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric, autovehiculul a ars în întregime.

De asemenea, aceștia au acționat pentru stingerea a 3 incendii manifestate la arderi necontrolate, unul la vegetație uscată și două la deșeuri menajere, în urma cărora au fost afectate 2 ha de teren.

Folosirea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timp de vânt sau de uscăciune avansată este interzisă.

De asemenea, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurând supravegherea permanentă a arderii și stingerea jarului după terminarea activităţii.

Nerespectarea prevederilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

În continuare, pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate.
De asemenea, informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă fiipregatit.ro.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *