Încă o bombă, calibru 120 mm, a fost descoperită în zona Mociur din Reșița

Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa a fost solicitată să intervină pentru ridicarea unei bombe, descoperite în zona Mociur din municipiu.

Ajunși la fața locului, specialiștii pirotehnicieni au acționat pentru identificarea și ridicarea unei bombe aruncător, calibru 120 mm, care a fost transportată și depozitată în condiții de siguranță, în vederea distrugerii lui ulterioare.

Munițiile neexplodate descoperite constituie un pericol deosebit pentru oameni, în condiţiile contactului cu acestea.

Deci, nu le atingeți, nu le loviţi, nu le mișcați, nu le introduceţi în foc, nu încercaţi să demontaţi din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite, nu ridicaţi, nu transportaţi, nu introduceți muniţiile în încăperi sau locuinţe și nu le aruncați la fier vechi.

De asemenea, este indicat să păziţi obiectul până la sosirea organelor competente.

Nerespectarea acestor reguli poate produce ranirea grava sau chiar moartea celor implicati.

Astfel, în cazul descoperirii unor elemente de muniţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin atrage atenţia asupra faptului că oamenii trebuie să trateze situaţia cu responsabilitate şi să anunţe, prin 112, specialiştii abilitaţi să manevreze astfel de obiecte.

Salvatorii cărășeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate.

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă fiipregatit.ro.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *