Incendiu violent în Oravița! Flăcările au cuprins un balcon, mai multe anexe, dar și un depozit de lemne

Un incendiu a izbucnit azi noapte la barăcile pentru lemne ale unor blocuri de locuințe din zona autogării din Oravița, mai exact pe strada Brosteniului.

La fața locului au ajuns de urgență 10 subofițeri cu 2 autospeciale pentru stins incendii.

Din cauza vântului care bătea cu putere, dar și a condițiilor din teren, cu foarte multe construcții improvizate, a cantității mari de materiale inflamabile, incendiul s-a extins cu repeziciune.

Astfel, pentru gestionarea situației, de la Detașamentul de Pompieri Reșița au fost trimise în sprijini alte 3 autospeciale.

Focul s-a extins la balconul unei locuințe, dar și la un depozit de material lemnos și în curtea unui service auto.

De asemenea, au mai fost cuprinse de flăcări câteva anexe ale unor operatori economici din zona (ale unui depozit de fier vechi, respectiv ale unui depozit de materiale de constructii).

Pe timpul intervenției, au fost scoase, din zona de risc, mai multe autoturisme, iar o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale fara a fi transportata la spital.

Circa 40 de persoane, locatari din blocurile aflate în vecinătatea zonei de intervenție, s-au autoevacuat.

Interventia s-a desfășurat pe parcursul a 4 ore, iar pe timpul acesteia s-a primit sprijin, în alimentarea cu apa, de la operatorii economici Banat Farming si Normarom Industrie.

În total, pentru stingerea focului, au acționat 6 autospeciale pentru stins incendii si o autospeciala de intervenție și salvari de la inaltime, încadrate cu un număr 29 subofițeri.

Conducerea actiunii de stingere a fost asigurata, in teren, de către doi ofițeri din comanda Secției de Pompieri Oravita.

Misiunea de stingere a fost una deosebit de grea din cauza condițiilor meteorologice, cu vânt puternic, care au contribuit semnificativ la extinderea incendiului.

La acestea, se adaugă cantitatea mare de materiale inflamabile și problemele legate de asigurarea alimentarii cu apa a mașinilor de stingere.

Astfel, acum se fac cerceri pentru stabilirea cauzei incendiului.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *