Înscrierile pentru examenul de Bacalaureat au început astăzi și se pot face timp de 5 zile, până pe data de 27 mai

Înscrierile pentru examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, au început astăzi și se pot face timp de 5 zile, până pe data de 27 mai.

Actele necesare pentru înscriere sunt:
– dosar
– 2 poze
– copie după certificatul de naștere și cartea de identitate
– foaia matricolă
– cererea tip- care se completează la secretariatul unității școlare absolvite
– adeverință de recunoaștere probe- pentru candidații din seriile anterioare
– cerere către inspectorul școlar general- pentru candidații din alte județe

Elevii care au obținut în clasa a XI-a sau a XII-a premii individuale la concursuri/ olimpiade școlare internaționale și au fost recunoscute de către ministerul Educației pot să solicite să echivaleze o anumită probă scrisă (în funcție de disciplina unde a obținut premiul). Elevii vor primi nota 10 pentru proba respectivă.

De asemenea, elevii care au obținut o certificare cu recunoaștere internațională a competențelor lingvistice și care solicită recunoașterea și echivalarea acestora cu proba C, trebuie să completeze, pe lângă cererea de înscriere și o cerere de echivalare.

În perioada 6-15 iunie au loc probele de competențe lingvistice și digitale.

Pe data de 20 iunie are loc prima probă scrisă, la limba și literatura română. Următoare zi, pe 21 iunie, are loc proba obligatorie a profilului, urmată, pe 22 iunie, de proba obligatorie a profilului și specializării, iar ultima proba, la limba și literatura maternă, are loc pe 23 iunie.

În 27 iunie se vor afișa rezultatele și tot în aceeași zi, elevii nemulțumiți vor putea depune contestații. Pe 1 iulie se vor afișa rezultatele finale.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.