Instruire în caz de situații de urgență, la Anina


Specialiștii Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor și ai Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin au susținut, în Anina, convocarea semestrială de instruire cu şefii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) de la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Astfel, au fost prezentate teme specifice serviciilor voluntare pentru situații de urgență, o instruire practică privind acordarea primului ajutor și un exercițiu demonstrativ de evacuare în caz de cutremur urmat de incendiu la Școala Gimnazială din Steierdorf, la care au acționat pompierii voluntari din Anina.

La exercițiu au participat aproximativ 70 de elevi și 20 de cadre didactice.

Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, Inspecția de Prevenire și SVSU Anina au reușit să reunească 31 de șefi ai SVSU-urilor.

Pompierii voluntari sunt principalii parteneri ai pompierilor militari profesionişti, ei fiind cei care asigură prima intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *