ISU SEMENIC a dat startul înscrierilor pentru formarea unei noi serii de voluntari în cadrul programului „Salvator din pasiune”


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a dat startul înscrierilor pentru formarea unei noi serii de voluntari în cadrul programului „Salvator din pasiune”.

Campania de recrutare se adresează tuturor persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani care doresc să se implice, să înveţe şi să participe la misiuni, alături de salvatorii militari cărăşeni.

Activităţile de voluntariat presupun implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii prin însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de acordare a primului ajutor calificat, participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii etc.), implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a măsurilor preventive în rândul cetăţenilor.

Pentru a putea participa la intervenţii alături de echipajele profesioniste, voluntarilor li se va asigura participarea la cursuri de pregătire (introductiv şi prim ajutor de bază) care se vor stabili periodic, în funcţie de numărul acestora.

Dosarul candidatului trebuie să conţină:
-cererea de înscriere;
-certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);
-copie după actul de identitate;
-avizul psihologic;
-actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare;
-adeverinţa medicală;
-acordul părinţilor/tutorelui legal pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani

Cei interesaţi pot depune dosarele de înscriere la sediul inspectoratului din municipiul Reşiţa, str. Castanilor, nr. 123, până la sfârşitul lunii octombrie, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00.

Detalii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0255 211 213 sau accesând site-ul inspectoratului www.isusemenic.ro.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *