La Mulţi Ani, Alanis Morissette!

A fost un copil precoce. La 6 ani canta la pian iar la varsta de 7 ani se ocupa de balet şi de jazz. A scris prima piesa la 9 ani. A înregistrat primul cantec, „Fate Stay With Me” la 10 ani, cu banii castigati din participarea la o emisiune TV. La 14 ani a inregistrat albumul de debut „Alanis”, un amestec de muzica pop si dance, cu un succes imens în Canada. Optimista, a lansat al doilea album în 1992, numit „Now is the time” dar acesta s-a vandut prost si Alanis a fost tinta multor ironii. S-a mutat la Los Angeles, unde a semnat un contract cu Maverick (casa de discuri a Madonnei). A terminat liceul in 1993.

Alanis Morissette s-a nascut la Otawa, Canada, in data de 01 iunie 1974 si este fiica unui franco-canadian şi a unei unguroaice, ambii profesori la o scoala militara.

Recunoasterea mondiala cunoscut-o odata cu „Jagged Little Pill”, albumul scris de ea in întregime in 1995, vândut în peste 26 de milioane de exemplare si rasplatit cu patru premii Grammy, trei premii MTV. Era un album al unei compozitoare deja mature, cu versuri inteligente şi agresive. După un turneu lung si obositor, (Tour

Club a durat un an si jumatate si s-a desfasutat in Statele Unite), decide să ia o pauză.

Dupa trei ani, in 1998, a lansat albumul „Supposed Former Infatuation Junkie” si in 1999 a concertat la MTV si a scos albumul „Alanis Morissette MTV Unplugged”.

A continuat sa realizeze albume bine primite si vandute si în secolul 21. În 2001 a vandut peste patruzeci de milioane de albume si in 2002 a aparut DVD-ul „Live Nation Navajo”.

A lansat in 2003 „Under Rug Swept”, a scris apoi împreună cu Tim Thorney şi John Shanks albumul „So Called Chaos”, lansat in mai 2004. A fost recompensata cu un premiu Grammy de Onoare pentru activităţi umanitare.

In 2005, a compus piesa „Wunderkind” pentru coloana sonora a filmului „Cronicile din Narnia”, care i-a adus o nominalizare la Globul de Aur.
A facut o noua pauza in muzica pana in 2008 si s-a dedicat teatrului si filmului de televiziune.

A revenit cu albumul „Flavors of Entanglement” amestec subtil si inedit de pop rock si un strop dee electro în vocea ei inimitabila.
Alanis Morissette este una dintre sărbătoritele lunii mai la Banat FM. De aceea va propunem să ne amintim, împreună, una din piesele ei de referinţă.

Sursa: Wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *