La Mulţi Ani, Bonnie Tyler!

Bonnie Tyler (numele sau adevarat este Gaynor Hopkins) s-a nascut pe 8 Iunie 1953 in orasul Swansea din sudul Tarii Galilor, cunoscută pe plan mondial mulțumită șlagărelor sale din anii ’70 și ’80: „It’s a Heartache”, „Holding Out for a Hero” și „Total Eclipse of the Heart”.

Cu mult inainte de cunoscutele sale colaborari cu Jim Steinman, producatorul lui Meat Loaf, Bonnie Tyler a cantat in diferite orase din Tara Galilor, ca solista vocala a grupului de Rhythm & Blues intitulat The Mumbles. In acea vreme, Bonnie nu s-a bucurat de un succes deosebit, ba chiar mai mult, putin inainte de 1976, pe corzile sale vocale au aparut noduli care au impiedicat-o sa cante o vreme.

In anul 1976, Bonnie Tyler a fost supusa unei operatii pe corzile vocale in urma careia ar fi trebuit sa fie inlaturati nodulii. Succesul operatiei a fost partial, pentru ca dupa interventia chirurgului, Bonnie a capatat o raguseala in voce care avea sa ii aduca un succes nesperat. Noul sau timbru vocal a fost remarcat de echipa de compozitori si producatori Ronnie Scott si Steve Wolfe, care au devenit managerii sai. Primul sau hit a venit in anul 1978 si s-a intitulat „It’s a Heartache”, insa a inceput sa o nemultumeasca faptul ca cei doi manageri incercau sa faca din ea o solista vocala de muzica country. Bonnie Tyler isi dorea foarte mult sa cante rock, iar stilul sau artistic a fost influentat de solsti vocali ca Rod Stewart sau Janis Joplin.

Ultimul sau album inregistrat la casa de discuri „RCA” a aparut in anul 1981 si s-a intitulat „Goobye To The Island”. Atunci cand contractul sau cu Scott si Wolfe a expirat in anul 1983, Bonnie a semnat un contract cu Jim Steinman de la casa de discuri „CBS” si una dintre primele sale inregistrari de aici, a fost balada rock „Total Eclipse of the Heart”. Bonnie a fost acompaniata in studioul de inregistrari al companiei „CBS” de cativa fosti membri ai grupului „The Street Band”.

Single-ul „Total Eclipse of the Heart” a stat timp de patru saptamani pe locul intai al topului „Billboard 100” si a facut ca albumul „Faster Than the Speed of Night”, pe care a fost inclus, sa se vanda intr-un numar mai mare de 1 milion de exemplare. In Marea Britanie, albumul a intrat in top direct pe primul loc, iar „Total Eclipse of the Heart” a devenit un hit urias.

In anul 1988, Bonnie Tyler a colaborat cu Mike Oldfield. Urmatoarea piesa inregistrata de Bonnie Tyler s-a intitulat „Holding Out For a Hero” si a fost aleasa sa faca parte din coloana sonora a filmului american de mare succes „Footloose”. A fost ultimul sau mare succes.

La inceputul anilor 1990, Bonnie a inceput sa colaboreze cu chitaristul Todd Rundgren si cu Desmond Child, inregistrand albumul „Bitterblue” la casa de discuri „Hansa” din Germania. Albumul s-a bucurat de un succes destul de mare in Europa, iar printre muzicienii invitati ai lui Bonnie Tyler s-au numarat Nick Kershaw, Harold Faltermeyer si Giorgio Moroder.

Albumul „Free Spirit”, din 1996, care a avut parte de un succes modest.

În 2003, Tyler a lansat albumul Heart Strings, care a constat din cover-uri ale versiunilor cântecelor populare pe care le-a inregistrat cu Orchestra Filarmonicii din Praga . De asemenea, în 2003, vocalistul francez Kareen Antonn a realizat cu Tyler un duet ,inregistrand o versiune în limba franceză single-ului Total Eclipse of the Heart. Lansat în decembrie 2003, acesta a ajuns numărul 1 în Franţa, si deţine această poziţie timp de zece săptămâni, la fel si in Belgia şi Polonia, vanzandu-se in peste două milioane de exemplare.

În septembrie 2006, Tyler si-a facut aparitia pentru prima data în ultimii ani la televiziunea americana si a cantat in duet cu actrita Lawless single-ul Total Eclipse of the Heart.

În 2007, o nouă colecţie Greatest Hits,” From the heart „, a fost lansata.

În 2011, Tyler si-a făcut o apariţie in videoclipul „Newport State of Mind” o parodie a lui Jay Z si a Aliciei Keys ce a contribuit la o actiune de caritate pentru BBC Comic Relief.

Sursa: wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *