La Mulţi Ani, Coolio!

Artis Leon Ivey Jr. (n. 1 august 1963), cunoscut mai mult după numele de scenă Coolio, este un rapper, chef, actor și producător muzical american.

In 1995, Coolio spargea topurile muzicale cu „Gangsta’s Paradise”, coloana sonora a filmului „Dangerous Minds”. Nu se poate sa nu va aduceti aminte de clipul acela filmat „in fum”, cu baiatul cu chip si trup de macelar, L.V. , si superba Michelle Pfeiffer. Anii au trecut, Coolio a mai scos cateva melodii civilizate, apoi nu s-a mai auzit mare lucru despre el.

Coolio a urcat pe scena Cerbului de Aur la Brașov în 1996, anul în care era în plină ascensiune, câștigând un premiu Grammy pentru cea mai bună interpretare solo rap. De atunci, artistul ne-a vizitat de mai multe ori țara mai ales după 2010, iar legenda spune că, după una dintre venirile sale la Mamaia, ar fi plecat cu băuturile din camera de hotel, fiind surprins de camerele video înfășurând sticlele într-o față de pernă. Imaginile de pe camerele de supraveghere se mai șterg… rămane însă înregistrarea celui mai bun cântec al său: „Gangsta’s Paradise”.

Coolio și-a lansat albumul de debut solo It Take a Thief în 1994, când a semnat cu casa de discuri Tommy Boy Records. „Fantastic Voyage”, single-ul principal de pe album, a fost extrem de difuzat de MTV și a urcat pe locul 3 în Billboard Hot 100.

Cea mai cunoscută piesă a lui Coolio rămâne, însă, „Gangsta’s Paradise”, pe care rapperul a compus-o în 1995 pentru filmul „Dangerous Minds”. „Gangsta’s Paradise” a devenit una dintre piesele rap cu cel mai mare succes din toate timpurile, ocupând prima poziție în Billboard Hot 100 timp de trei săptămâni. A fost single-ul numărul 1 al anului 1995 pentru toate genurile muzicale și a devenit un hit global, ocupând prima poziție în Statele Unite, Regatul Unit, Irlanda, Franța, Germania, Italia, Suedia, Austria, Olanda, Norvegia, Elveția, Australia și Noua Zeelandă.

Ca şi curiozitate: a fost căsătorit cu Josefa Salinas (căs. 1996–2000) şi are 10 copiii: Grtis Ivey, Jackie Ivey, Artis Ivey III, Artisha Ivey, Zhaneand Ivey, Milan Ivey, Darius Ivey, Brandi Ivey, Kate Ivey, Shayne Ivey!

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.