La Mulţi Ani, David Guetta!


DJ-ul francez David Pierre Guetta s-a nascut in Paris, la 7 noiembrie 1967.

Din adolescenta era pasionat de muzica si radio, a lucrat ca ucenic de DJ la Radio 7. La 18 ani deja facea mixaje la un club de noapte parizian din zona comerciala Les Halles Broad si devenea producator cu ajutorul solistului Robert Owens, semnand impreuna cu el unul dintre hiturile anului 1992, Up & Way. Talentat in mixaje de muzica dance, house si hip hop, era cautat de organizatorii de serate.

Dupa putin timp, David Guetta a fost angajat director artistic la cabaretul Folies Pigalle, impreuna cu Kien. Peste 2 ani ocupa aceeasi functie la clubul Queen, pe Champs Elysées.

A incercat sa reinvie atmosfera unor zone pariziene la moda si a organizat el insusi serate, descoperind tineri DJ talentati ca Warrio. A administrat celebra sala de spectacole Bataclan din arondismentul XI, incercand sa reia atmosfera house din Chicago si Detroit.

Si-a lansat primul single, Just a Little More Love, in anul 2001, în colaborare cu cantaretul american Chris Willis. In anul urmator a lansat primul album cu acelasi nume, a deschis o casa de discuri proprie, Gum Productions. Impreuna cu sotia sa, Cathy Guetta, isi deschidea un restaurant marocan numit Tanjia, cunoscut pentru noul stil de cabaret, erotic.

Urmatoarele sale albume au fost: Guetta Blaster (2004); Pop Life (2007); One Love (2009); One More Love (2010); Nothing but the Beat (2011); Nothing but the Beat 2.0 (2012). Toate piesele lui Guetta au avut un mare succes international. A sustinut concerte in mai multe tari pentru a promova aceste albume. A cantat cu artisti americani ca Akon, Chris Willis, Fergie.

Din anul 2009 are o emisiune radio online la RauteMusik.

Are doi copii, Tim Elvis si Angie.

Este unul dintre cei mai buni DJ din lume, producator si solist renumit. In 2010 a obtinut premiile Grammy, World Music, NRJ Music .

In Top 100 DJ al revistei DJ Magazine s-a situat pe locul al doilea in lume in anul 2010.

David Guetta se pregateste de lansarea celui de-al saselea album de studio, “Listen”, un material incredibil, pentru care artistul a lucrat intens timp de trei ani.

“Listen” este un album compact care contine si numeroase surprize, ingloband o gama larga de genuri muzicale: de la piese dance ca “Dangerous” pana la balade, precum este cea interpretata alaturi de Sia.

“Puteam sa aleg a repeta stilul care m-a consacrat si care s-a dovedit a fi de mare succes, insa am vrut sa evoluez ca si producator si sa ating alte limite. Sa incerc idei noi. Sa ies din zona mea de confort. Am lucrat cu pian, viori, chitari, am inclus si elemente electro. Este si un material axat pe versuri, de aceea l-am denumit Listen”.

Sursa: biografii.famouswhy.ro

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *