La mulţi ani, Dieter Bohlen!

Dieter Bohlen (n. 7 februarie 1954, Berne, Saxonia Inferioară, în apropiere de Oldenburg) este un compozitor, cântăreț, muzician, producător, entertainer, personalitate TV și scriitor german. Bohlen este cunoscut mai ales ca membru al popularului duo de muzică pop Modern Talking.

În perioadele 1984-1987 și 1998-2003, Bohlen a făcut parte din duoul Modern Talking ca producător, compozitor și cântăreț. Între 1986-1989 Bohlen a fost producătorul și compozitorul reginei Disco, C.C. Catch.

După prima destrămare a formației Modern Talking în 1987 a format proiectul Blue System, unde a participat ca interpret, compozitor și producător.

A fost în juriul Deutschland sucht den Superstar (DSDS) în sezoanele 1-6 și a marcat de mai multe hituri majore cu participanții.

Bohlen a compus, de asemenea muzică pentru multe filme germane, difuzări, emisiuni și seriale TV.

A lansat două cărți autobiografice despre cariera sa și experiențele sale cu cântăreți. Prima carte a fost un succes fără precedent în Germania. Ambele cărți au fost lansate și in format de cărți audio.

În 2006, Bohlen a lansat un nou album, numit Dieter – Der Film, care a fost o coloana sonoră a filmului cu același nume. Vânzările globale ale lui Bohlen cu Modern Talking și Blue System au atins 125 milioane de unități, iar vânzările tuturor albumelor produse de Dieter Bohlen depășesc 165 milioane de unități.

Bohlen este singurul străin care a primit vreodată titlul „Artistul Național URSS” (în 1989).

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *