La mulți ani, Janet Damita Jo Jackson și Laura Pausini!

La mulți ani, Janet Damita Jo Jackson!

Janet Damita Jo Jackson (n. 16 mai 1966) este o cântăreaţă, textieră, actriţă, dansatoare şi compozitoare americană. Născută în oraşul Gary, Indiana din Statele Unite ale Americii, artista este cel mai tânăr copil al familiei Jackson. Solista şi-a început cariera la o vârstă fragedă, interpretând diverse roluri în câteva seriale televizate. La cererea tatălui său, interpreta a înregistrat şi două albume de studio, însă acestea au cunoscut un succes mediocru.

Odată cu promovarea materialului Control, în anul 1986, Jackson a devenit cunoscută la nivel mondial. Discul reprezintă eliberarea artistei de sub tutela tatălui său şi declararea independenţei. Următorul album, Rhythm Nation 1814, i-a sporit popularitatea graţie mesajelor sociale puternice. Prin piesele de pe cele două discuri, ea a reuşit să creeze o punte de legătură între muzica R&B şi rap, devenind una dintre cele mai apreciate cântăreţe ale acelei perioade. Succesul s-a datorat şi compozitorilor săi, Jimmy Jam şi Terry Lewis, care au devenit ulterior cunoscuţi mulţumită colaborării cu aceasta.

Cel de-al cincilea album de studio, intitulat janet. a fost lansat sub egida casei de discuri Virgin Records, cu care interpreta a colaborat până în anul 2006. Contractul încheiat cu această companie a transformat-o pe Jackson în una dintre cele mai bine plătite interprete ale vremii.[8] janet. a fost urmat de compilaţia Design of a Decade 1986/1996 şi de albumele The Velet Rope şi All for You, toate înregistrând clasări şi vânzări notabile. În tot acest interval, solista a fost distribuită şi într-o serie de producţii cinematografice, primind recenzii pozitive.

Anul 2004 a reprezentat declinul profesional al lui Jackson, începând cu incidentul petrecut la finala Super Bowl XXXVIII, unde în timpul unei interpretări cu Justin Timberlake, lui Jackson i-a fost expus sânul drept de către partenerul de duet. În urma incidentului, popularitatea cântăreţei a scăzut, materialele lansate ulterior, Damita Jo (2004), 20 Y.O. (2006) şi Discipline (2008), înregistrând vânzări mediocre.

Albumele lui Jackson s-au comercializat în peste 140 de milioane de exemplare la nivel mondial, Billboard cotând-o ca unul dintre cei mai bine vânduţi cântăreţi din istoria muzicii contemporane. Longevitatea interpretei în industria muzicală, precum şi stilul său de interpretare sau coregrafiile sale au inspirat un număr mare de tineri interpreţi. Solista este singurul membru al familiei Jackson, cu excepţia fratelui său Michael Jackson, care a cunoscut succes la nivel internaţional. În 2014, Fuse a clasat-o pe Janet Jackson pe locul al treilea în topul celor mai premiaţi muzicieni ai tuturor timpurilor.

La mulți ani. Laura Pausini!

Talentul l-a mostenit de la tatal sau Fabrizio Pausini, un cunoscut pianist italian, acesta indrumand-o in lumea muzicii. A devenit faimoasa inca de la varsa de 18 ani cand a castigat Medalia de Platina cu melodia “La Solitudine” la festivalul Italian Song Festival in San Remo.

In anul 1994 Laura Pausini isi lanseaza albumul de debut intitulat “La Solitudine” care s-a dovedit a fi un real succes, astfel incat in acelasi an, aceasta a fost premiata la World Music Awards la sectiunea Best Selling Italian Artist, iar dupa scurt timp lanseaza cel de-al doilea album, Laura, cu care reuseste sa ocupe topurile muzicale in doua limbi diferite, insa acest lucru nu o multumeste indeajuns pe cantareata si astfel in 1996 aceasta este premiata la Bruxel la festivalul I.F.P.I. Platinum Europe Award in Brussels. Evolutia carierei Laurei nu se opreste aici si in anul 1997 aceasta pleaca intr-un turneu de promovare prin Europa si America de Nord.

Laura Pausini locuieste in prezent in Milano alaturi de logodnicul ei Alfredo Cerruti Jr. Datorita faptului ca cei doi locuiesc impreuna si nu sunt casatoriti, presa si Biserica Catolica au de obiectat impotriva acestui lucru, insa Laura isi traieste viata dupa bunul plac. In octombrie 2001, Laura a lansat un album numit Best Of… care se vinde in peste 20 de milioane de exemplare, iar in noiembrie 2002 isi lanseaza primul album in limba engleza.

De ce nu ne-ar placea Laura Pausini? Ea este o femeie frumoasa si foarte talentata care ne-a impresionat de fiecare data cu vocea sa suava si cu romanticele sale balade pe care le interpreteaza. Este o interpreta indragita de multi oameni si se bucura de fani in intreaga lume.

Laura Pausini este faimoasa datorita unor piese precum „Strani amori”, „La solitudine” sau „La mia risposta”.

Laura Pausini s-a nascut pe data de 16 Mai 1974 in Solarolo, Italia, si va propunem să ne amintim, împreună, una din piesele ei de referinţă.

Sursa: Wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *