La mulți ani, Lady Gaga!

Lady Gaga (n. Stefani Joanne Angelina Germanotta, 28 martie 1986) este o cântăreaţă americană, câştigătoarea a şase premii Grammy şi a unui Golden Globe pentru „Cea mai bună actriţă într-o producţie limitată”, pentru rolul ei din serialul american American Horror Story: Hotel.

Primul contract cu o casă de înregistrări l-a semnat la vârsta de 18 ani, dar a obţinut succesul scontat abia după semnarea contractului cu Streamline Records, o divizie a casei Interscope Records. La începuturi a lucrat drept compozitoare pentru mai mulţi artişti sub contract la Interscope Records, precum Fergie, Britney Spears, Black Eyed Peas şi Pussycat Dolls, înainte ca Akon să-i descopere puterea vocală, oferindu-i un contract cu propria casă de discuri, Kon Live Distribution.

În anul 2015, Lady Gaga a fost numită „Femeia Anului” de către revista Billboard, iar în anul 2016 a cântat imnul naţional al Statelor Unite ale Americii la Super Bowl 50, interpretarea ei fiind catalogată ca a doua cea mai bună, după cea a cântăreţei Whitney Houston, din anul 1991, Tot în 2016, Lady Gaga a fost nominalizată la Premiile Oscar, pentru Cea mai bună coloană sonoră, cu melodia Til It Happens To You din documentarul The Hunting Ground.

Albumul ei de debut, The Fame, a fost lansat în august 2008, fiind primit de critica muzicală în general cu recenzii pozitive. A avut şi succes comercial, clasându-se pe primul loc în Canada şi Regatul Unit. Primele două cântece promovate, „Just Dance” şi „Poker Face”, compuse şi produse alături de RedOne, au devenit hituri internaţionale, primind şase nominalizări la premiile Grammy, inclusiv pentru „Albumul anului”. La începutul anului 2009, după ce a cântat în deschideri cu New Kids on the Block şi Pussycat Dolls, a pornit în primul turneu solo, The Fame Ball Tour. La sfârşitul aceluiaşi an şi-a lansat al doilea album de studio The Fame Monster, de pe care a promovat hitul „Bad Romance”, pornind şi într-un nou turneu, The Monster Ball Tour. La începutul anului 2011, Lady Gaga a lansat cel de-al treilea Album de studio, Born This Way, album care a ajuns locul întâi în toatǎ lumea în mai puţin de 24 de ore. Born This Way este în prezent cel mai de succes album al cântǎreţei, vânzând nu mai puţin de 10 milioane de copii până în prezent. Primul single de pe Born This Way, intitulat ca şi albumul, „Born This Way” a ajuns locul întâi în toată lumea în mai puţin de 12 ore, ajungând locul întâi în Billboard Hot 100, fiind al 1000-lea cântec ajuns în topul american pe prima poziţie în întreaga istorie de peste 100 de ani.

Solista a fost influenţată de cântăreţii de glam rock David Bowie şi Freddie Mercury, dar şi de artiştii pop ca Madonna şi Michael Jackson. De asemenea, Lady Gaga a declarat că este inspirată de modă, moda fiind un element esenţial în compunerea de versuri şi în interpretările live.

Până în prezent a vândut peste 30 milioane de albume şi 147 de milioane de discuri single în toată lumea.

În vara lui 2010 artista a depăşit recordul de 31 milioane de fani pe reţeaua socială facebook şi număra nu mai puţin de 25 milioane de follower-i pe Twitter. În acest moment, Lady Gaga are peste 56 de milioane de „follower”-i pe Twitter si peste 61 de milioane de fani pe fFacebook.

La data de 24 octombrie 2010 Lady Gaga a depăşit bariera de 1 miliard de vizualizări pe situl oficial YouTube, fiind prima artistă din istoria muzicii şi a YouTube-ului care a realizat un miliard de vizualizări, clasându-se astfel pe prima poziţie pe YouTube.

Cântăreaţa a susţinut un concert în România la data de 16 august 2012. La concert au fost peste 35.000 de oameni. În concertul numit The Born This Way Ball a cântat atât piese de pe albumul Born This Way, cât şi piese de pe albumele ei anterioare, The Fame Monster şi The Fame.

Toate cele 4 turnee ale artistei însumeaza câştiguri de peste 519 milioane de dolari, facând-o una dintre cele mai bine cotate artiste de turneu.

sursa: wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *