Liceeni vor învăța, la inițiativa PNL, „Istoria Revoluției de la Timișoara din 1989 și a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România”

Liceeni vor învăța „Istoria Revoluției de la Timișoara din 1989 și a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România”.

Președintele Klaus Iohannis tocmai a promulgat legea ce modifică programa elevilor din învățământul mediu, inițiatorul proiectului fiind însă deputatul PNL Marilen Gabriel Pirtea, care reprezintă în Parlament județul Timiș, în care a început Revoluția Română, în urmă cu 33 de ani.

Astfel, până la începutul anului școlar 2023 – 2024, Ministerul Educației va emite ordinul de ministru care va cuprinde decizia de introducere a disciplinei, programa școlară, manualele, materialele didactice și metodologiile specifice pentru această disciplină.

„Tinerii României merită să fie motivați și susținuți, prin noul curs de liceu, pentru ca eroii, care în 1989 au făcut posibilă Revoluția anti-comunistă, să nu fie uitați, iar istoria și eroismul lor să fie studiate, apreciate și păstrate în memoria noastră colectivă.”, spun cei de la PNL.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *