Lumea poveștilor continuă cu noi surprize


Festivalul de Teatru pentru copii „Lumea poveștilor”, organizat de Teatrul de Vest din Reșița, a ajuns la jumătate. Povești cu tâlc, povești pline de culoare și muzică, toate au putut fi vizionate pe scenă sau în spații deschise. Micuții spectatori vor avea parte de surprizele până duminică: noi personaje abia așteaptă să își spună povestea.
Ziua 5-a festivalului a început la Cinematograful „Dacia” din Reșița cu cea de-a doua reprezentație a spectacolului „Fata moșului și fața babei” pus în scenă de Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. Adaptarea poveștii clasice a lui Ion Creangă a captivat și de această dată publicul de toate vârstele. Energia actorilor a rămas neschimbată fascinându-i pe micii spectatori și aducându-le încă o dată zâmbetul pe buze. Mai târziu, la Teatrul de Vest Reșița a avut loc spectacolul „Robot”, o coproducție internațională între Unia Teatr Niemozliwy (Polonia) și David Zuazola (Spania). Spectacolul, realizat în întregime de un singur actor, David Zuazola, a oferit o poveste emoționantă despre prietenie și toleranță într-o lume care respinge tot ceea ce este ieșit din comun. Această poveste, a ultimului robot de pe pământ, care pornește în căutarea prietenei sale Clara, a reprezentat punctul culminant al zilei. Copiii au urmărit cu atenție fiecare moment captivați de marionetele și de scenografia complexă a acestei producții teatrale. Spectacolul a marcat profund publicul, și astfel, la final, pentru câteva clipe, toți cei prezenți au rămas în tăcere, demonstrând impactul puternic pe care l-a avut spectacolul asupra lor. Iar după-amiază, copiii orașului Oravița au avut și ei ocazia să se bucure de spectacolul „Vasilache și Mărioara” la Casa de Cultură. Astfel, aceste personaje ale teatrului clasic de păpuși românesc au stârnit încă o dată râsete și au împărtășit voie bună în rândul micilor spectatori. Copiii au fost încântați și au participat activ, răspunzând cu entuziasm la replicile hazlii și la situațiile comice prezentate pe scenă.
Mâine de la ora 10.00 la teatrul de Vest din Reșița, micuții spectatori vor putea urmări spectacolul „Aladdin și lampa fermecată” pus în scenă de actorii Teatrului de Păpuși Cărăbuș – Brăilă. Ce anume cere Aladdin prima dată duhului lămpii? De mâncare. Ce mai cere Aladin de la lampa fermecată? Să se însoare cu fata pe care o iubește! Veniţi la teatru să vă bucuraţi de poveste!”, ne îndeamnă regizorul Geo Balint. De la ora 11.00 la Casa de cultură din Oțelu Roșu copii vor putea urmări spectacolul „Fata babei și fata moșului”, o producție a Teatrului Anton Pann – Râmnicu Vâlcea și tot de la 11.00 la Casa de Cultură din Moldova Nouă cei mici vor putea rade alături de Vasilache și Mărioara, un spectacol pus în cenă de actorii Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *