MAI- alături de elevi, profesori și părinți

Poliția Română a luat toate măsurile necesare pentru un început de an școlar în liniște și siguranță.

Aceștia au verificat autovehiculele special destinate transportului de elevi, au verificat starea indicatoarelor de avertizare și informare, starea marcajelor rutiere, starea covoarelor antiderapante, precum și limitatoare de viteză.

De asemenea, în prima zi de școală, polițiștii cărășeni au fost prezenți în fiecare unitate școlară din județ, dar și în proximitatea acestora, unde au acționat pentru fluidizarea traficului rutier, în zona trecerilor pentru pietoni, în momentul în care acețtia au ajuns la școală, dar și în momentul în care au plecat de la școală, astfel încât să nu fie înregistrate accidente.

Totodată, au fost verificate unitățile de alimentație publică din zona adiacentă unităților de învățământ și au fost reinformați administratorii acestora cu privire la respectarea legislației privind categoriile de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pe parcursul anului școlar, polițiștii vor intensifica activitățile educativ-preventive, atât în mediul școlar, cât și în comunitate, activități orientate spre responsabilizarea și conștientizarea elevilor asupra realităților actuale, cu scopul creșterii gradului de siguranță al acestora.

Prevenirea victimizării copiilor și a tinerilor, a violenței juvenile și asigurarea unui mediu școlar sigur în unitățile școlare din județ reprezintă priorități permanente pentru care polițiștii din Caraș-Severin continuă să desfășoare toate activitățile care intră în competența acestora.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *