Mai mulți șoferi s-au ales cu dosar penal după ce au fost prinși băuți sau drogați la volan

Aproape 500 de amenzi într-o singură săptămână. Acesta este ultimul bilanț al polițiștilor cărășeni care s-au aflat la datorie pe șosele pentru a-i trage la răspundere pe șoferii care nu respectă regulile de circulație.

În topul amenzilor se află, ca de fiecare dată, nerespectarea limitelor legale de viteză, în acest sens fiind date peste 200 de amenzi.

De asemenea, unii dintre șoferi au rămas și fără permisul de conducere după ce au călcat prea tare accelerația. Vorbim despre 4 șoferi care au depășit cu peste 50 km/h, respectiv cu peste 70 km/h limitele legale de viteză.

Alți 3 șoferi sunt acum pietoni pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

Mai mult, peste 100 de pietoni și aproape 80 de bicicliști au fost amendați pentru traversare neregulamentară și alte abateri.

De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier, 5 privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Spre exemplu, un tânăr de 19 ani din Reșița, care circula cu mașina din direcția Intim către ieșirea din oraș, a fost oprit pentru control, pe Calea Caransebeșului, iar la testarea cu aparatul drugtest a rezultat că se afla sub influența substanțelor psihoactive.
Mai exact, aparatul a indicat rezultat pozitiv pentru metamfetamină.
Tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar acum s-a ales cu un dosar penal.

Un alt bărbat, de data aceasta de 32 de ani din Obreja, a fost prins de polițiștii caransebeșeni beat la volan.
Acesta se afla pe Drumul Național 68, în comuna Obreja și din cauza vitezei a pierdut controlul și a intrat cu mașina într-un stâlp din afara părții carosabile.
La testarea cu aparatul etilotest s-a stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Și în acest caz, bărbatul a fost dus la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge pentru stabilirea exactă a alcoolemiei și s-a ales si el cu un dosar penal.

Polițiștii rutieri continuă să fie prezenți și să acționeze pentru siguranța tuturor participanților la trafic!

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *