Mananci la volan?

mananci-la-volan

Persoanele care mananca in masina ajung adesea sa inghita, odata cu mancarea, si un numar mare de bacterii patogene, care le pun sanatatea in pericol.

Un sondaj realizat la cererea companiei britanice Halfords, care comercializeaza piese de masina si biciclete, a dezvaluit faptul ca aproximativ 70% dintre soferi mananca sau beau in masina; 50% dintre cei chestionati au recunoscut ca lasa resturi de alimente si recipiente de bauturi in masina, de la o zi la alta.

Un alt studiu, efectuat de microbiologi, a aratat ca masinile personale pot gazdui, pe langa bacteriile inofensive, numeroase microorganisme patogene, care in anumite conditii, se pot inmulti in mod ingrijorator.

Resturile de mancare ramanse in masina ofera un mediu prielnic dezvoltarii microbilor, in special odata cu incalzirea vremii.

Prelevand probe de pe volan, schimbatorul de viteza, manerele usilor, scaune si spatiul de sub acestea si cultivand respectivele microorganisme in laborator, oamenii de stiinta au identificat prezenta stafilococilor si a bateriei Bacillus cereus. Aceste microroganisme pot produce toxiinfectii alimentare severe, manifestate prin varsaturi si diaree.

Sfatul specialistilor: cei care mananca in masina trebuie sa o trateze ca pe o extensie a propriei locuinte si sa pastreze in ea acelasi nivel al curateniei ca si in casa. Masina trebuie curatata cel putin odata pe saptamana.

Sursa: Mail Online

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *