Mira se alătură artiştilor autohtoni care reinterpretează hituri din muzica pop autohtonă

Mira se alătură artiştilor autohtoni care reinterpretează hituri din muzica pop autohtonă, lansând o versiune proprie a hitului O-Zone „Dragostea din Tei”.

În ultima săptămână am văzut o serie de artişti intrând în studioul Retro Pepsi, pentru a cânta variante proprii ale unor piese apreciate din România. Smiley a dat tonul, cu un nou suflu pentru „Adeline” de la Timpuri noi, urmat de Feli, care a regândit track-ul „Amintirile” de la 3 Sud Est. Acum Mira ne prezintă propria viziune pentru „Dragostea din Tei”, cel mai mare hit O-Zone, care a devenit un fenomen global după viralul YouTube „Numa Numa”.

Dacă originalul de la începutul anilor 2000 era o piesă zglobie, un pop cu sintetizatoare trăznite şi voci săltăreţe, Mira invocă o sensibilitate neaşteptată în varianta sa. Artista a scăzut mult tempo-ul melodiei, a accentuat fiecare silabă cu un cântec de pian, pentru ca în doua parte a piesei să aibă o abordare ceva mai dansabilă. Instrumentalul este discret, o percuţie minimă, plus un bas ce aminteşte de linia melodică a originalului, iar spre final reapare energia care a consacrat single-ul O-Zone, într-o variantă care scoate în evidenţă vocea Mirei.

„Dragostea din Tei” apărea în anul 2003 în Republica Moldova, iar în primăvara anului 2004 în restul Europei. A fost unul dintre cele mai populare single-uri din Europa în acel an şi a ajuns pe locul 1 în Eurochart Hot 100, unde a stat 3 luni, toată vara lui 2004. A cucerit Statele Unite după un video viral al lui Gary Brolsma dansând pe beat-ul piesei, sub titlul de „Numa Numa”. Tânărul de 19 ani a dat naştere unuia dintre primele virale de pe Internet, iar clipul original apărea pe Newgrounds la final de an 2004. De atunci pagina web respectivă a strâns peste 6.5 milioane de accesări.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *