Ne cunoaștem și astfel ne putem tolera

În cadrul proiectului “Reșița, oraș educat și tolerant“, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman se desfășoară activități educaționale, școlare și extrașcolare pentru a crește calitatea procesului educațional, pentru a face școala mult mai aractivă pentru copii din cele 5 comunități marginalizate din Reșița. Este vorba de cartierul Mociur, Dealu Crucii, Moara Juracek, Traian Lalescu și Colonia Baraj, din Reșița. Aceste comunități au fost stabilite pe baza unei Strategii de Dezvoltare Locală făcută de Grupul de Acțiune Local Reșița și corelată cu strategia de
dezvoltare a orașului.

Una din activitățile desfășurate în acestă săptămână a vizat o întâlnire cu părinții copiilor care sunt parte integrantă a acestui proiect și care beneficiază deja de programul Școală după școală. Părinții au fost informați despre activitățile și beneficiile acestui proiect pentru copii, dar și pentru comunitate în ansamblu.
La acestă întâlnire s-a vorbit despre toleranță și despre combaterea discriminării. Oamenii prezenți la întâlnire au povestit despre probelemele cu care s-au confruntat de-a lungul vremii ei și copii lor, probleme legate de discriminare.

Promovarea toleranței și combaterea discriminării şi a segregării sunt activități importante în cadrul acestui proiect, pe lângă promovarea voluntariatului, sau a consilierii pentru copii și părinți, a celor de ecologizare sau a celor de informare derulate sub genericul ” Noi suntem Reșița”

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *