Nu toți candidații care au susținut proba de interviu pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct au fost mulțumiți! Au fost depuse 9 contestații

În perioada 16 noiembrie – 2 decembrie, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a organizat cea de-a doua probă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, mai exact, proba de interviu.

Asta pentru cei care au promovat examenul scris în luna octombrie.

Reamintim că la prima etapă, din 114 candidați înscriși, doar 108 au susținut proba, iar dintre aceștia, doar 66 au promovat înainte de contestații, obținând cel puțin nota 7. Ceea ce înseamnă că 42 de candidați au picat examenul.

În alte cuvinte, doar 61,11% dintre candidații care au participat la proba scrisă au promovat examenul, media pe țară fiind de 68,50%.

Astfel, candidații promovați au susținut cea de-a doua etapă a concursului, respectiv interviul.

În urma interviului, au fost depuse 9 contestații. Dintre acestea, ca urmare a reevaluării probei de interviu, 4 contestații au fost admise, iar 5 contestații au fost respinse.

Reamintim că în Caraș-Severin sunt vacante 145 de posturi de director și director adjunct.

Despre acest subiect ne vorbește purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Pentru a asigura un cadru obiectiv de evaluare,  Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a decis ca evaluarea contestațiilor să fie făcută de o comisie din alt județ decât cel în care a fost susținută proba.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *