O nouă criptomonedă exotică


Criptomonedă sau criptovalută (din engleză CryptoCurrency) este un tip de monedă digitală, virtuală, o monedă surogat, nebancară, folosită ca mijloc de plată, (ex: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin, Dogecoin).

Denumirea de criptomonedă indică faptul că acest mijloc de plată utilizează criptografia și este descentralizat pentru a controla tranzacțiile și preveni dubla cheltuială, o problemă curentă pentru valutele digitale.

Deseori se face greșeala ca moneda virtuală (criptomoneda) să fie considerată o monedă electronică. Conform legii, aceasta nu este o monedă electronică. Astfel, în România, art. 4 lit. f din Legea 127/2011 privind activitatea de emitere de monedă electronică, definește moneda electronică ca fiind „o valoare monetară stocată electronic, inclusiv magnetic, reprezentând o creanță asupra emitentului, emisă la primirea fondurilor în scopul efectuării de operațiuni de plată și care este acceptată de o persoană, alta decât emitentul de monedă electronică”.

Pe scurt, moneda electronică este varianta electronică a bancnotelor și monedelor, care se poate stoca pe un dispozitiv de plată electronic (e-money). Acesta este folosit, de regulă, pentru a face plăți electronice de mică valoare.

Criptomonedele sunt un subiect fierbinte şi i-au făcut pe mulţi să citească sute de pagini despre modul în care acestea îi pot îmbogăţi. Analiştii financiari au prevăzut această explozie, dar ce nu au luat în calcul este că vor apărea şi ”bananacoins”

Antreprenorii Oleg Dobrovolsky şi Alexander Bychkov au creat bananacoin. Ei vând tokenuri care valorează cât preţul unui kilogram de banane. Firma lor îşi are sediul în Laos, în mijlocul unei plantaţii de banane bio. Fructele culese sunt vândute în China. Despre piaţa de aici, comercianţii spun că este în creştere pentru că cererea de banane este mult mai mare decât oferta.

Bananacoin a intrat în circulaţie din septembrie 2017. Cei care investesc în această criptomonedă exotică au dreptul să viziteze plantaţia din Laos.

Sursa: wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *