Pentru susținerea familiilor vulnerabile, vor fi alocate de către guvern aproape 450 milioane euro


Pentru susținerea familiilor vulnerabile, vor fi alocate de către guvern aproape 450 milioane euro, bani cu care se vor finanța servicii de consiliere și un sprijin material concret, se arată pe pagina de Facebook PNL Caraș-Severin.

Măsurile sunt țintite pe familiile monoparentale, în care unicul părinte este mama, dar și pe copiii proveniți din medii defavorizate.

Mai exact, părinții cu copii mici vor primi 2.000 lei pentru achiziția trusoului pentru nou-născut.

Iar copiii de vârstă școlară vor beneficia de fonduri pentru acoperirea cheltuielilor cu rechizitele, îmbrăcămintea și transportul până la școală, dar și pentru reparații în locuință.

De asemenea, pentru redresarea financiară a părinților cu venituri mici, care își cresc singuri copiii, vor fi achitate cursuri de recalificare, care le vor oferi mai multe posibilități pe piața muncii.

În perioada cursurilor de reconversie profesională, dar și în timpul programului de lucru, părinții vor putea utiliza vouchere pentru plata unor activități extra-școlare ale copiilor.

Mai mult, serviciile de consiliere includ sfaturi pentru reorientarea profesională și găsirea unui loc de muncă, dar și campanii de informare în materie de sănătate a reproducerii, violență domestică și pericolele traficului de persoane.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *