Peste 600 de vehicule, controlate în Caraș! Mai mult de jumătate dintre acestea prezentau deficiențe

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele 6 luni din acest an, aproape 45.000 de vehicule, la nivelul întregii țări.

Astfel, s-a constatat că aproape 45% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:
– instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,54%)
– emisiile poluante (22,1%)
– punți, jante, anvelope și suspensie (13,04%)
– vizibilitate (12,81%)
– șasiu și elemente atașate șasiului (11,08%)

De asemenea, neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la aproape 6% dintre vehiculele controlate şi în aproape 2% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie.

Din sfera poluării s-au constatat deficiențe la aproape 3.000 de vehicule.

Inspectorii RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. Astfel, în cazul a peste 3.000 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,6% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică, adică ITP fals, expirat sau anulat.

În Caraș-Severin au fost verificate peste 600 de vehicule. Dintre acestea, peste 53% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 79 de vehicule, adică peste 12% prezentau pericol iminent de accident.

Din totalul autovehiculelor oprite, în aproape 5% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, iar 2% dintre cărășeni circulau cu ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în Caraș-Severin au fost date aproape 350 de amenzi și au fost retrase peste 200 certificate de înmatriculare.

Menționăm că în situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

La nivel național, în prima jumătate de an, au fost aplicate peste 14.000 de sancțiuni, au fost retrase peste 12.000 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate aproape 200 de vehicule și aproape 300 de ITP-uri au fost anulate.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *