Planeta Noastră – Sănătatea noastră

În fiecare an, pe data de 7 aprilie este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătății. Scopul evenimentelor este de a pune în evidență o temă din domeniul sănătății care reprezintă îngrijorare pentru Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
Tema din acest an este poluarea mediului înconjurător.
În 1948, cu prilejul primei întruniri globale dedicată sănătăţii şi găzduită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei Mondiale a Sănătăţii.
Pe această dată a intrat în vigoare Convenţia OMS. Organizaţia Mondială a Sănătăţii este o instituţie specializată a Naţiunilor Unite care a fost creată la 22 iulie 1946, cu sediul la Geneva. Pentru prima dată, Ziua Mondială a Sănătății a fost sărbătorită în 1950.În ultimii 50 de ani, marcarea Zilei mondiale a sănătăţii a scos în evidenţă aspecte importante legate de sănătate, cum ar fi sănătatea mintală, îngrijirea mamelor şi a copiilor, dar şi schimbările climatice cu repercusiuni asupra sănătăţii. Sărbătoarea este marcată de activităţi care se extind dincolo de ziua în sine şi servesc drept ocazie de a concentra atenţia mondială asupra acestor aspecte importante ale sănătăţii globale.În 2022, accentul cade pe un aspect tot mai întâlnit în zilele noastre: poluarea. Sub sloganul, PLANETA NOASTRĂ – SĂNĂTATEA NOASTRĂ, anul acesta, se trage un semnal de alarmă cu privire la impactul poluării aerului, apei și hranei asupra sănătății. Institutul Național de Sănătate Publică din România participă la demersurile mondiale de conștientizare a importanței mediului înconjurător. Astfel, se va renunța la mersul cu mașinile personale care contribuie semnificativ la poluarea mediului înconjurător și vor circula cu mijloace care poluează mai puțin, precum transportul în comun, bicicleta sau orice alt mijloc de transport.

Institutul Național de Sănătate Publică îndeamnă populația la celebrarea acestei zile prin renunțarea la mersul cu mașina, plimbări alături de cei dragi, activități creative și educative alături de cei mici pentru a-i învăța să respecte mediul înconjurător.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *