Polițiștii cărășeni, mereu la datorie

Poliţiştii cărășeni au acționat zilnic, în această perioadă, pentru ca cetățenii să petreacă Crăciunul în siguranță, în Caraș-Severin.

„Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, polițiștii au desfășurat 67 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost aplicate 359 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 112.000 de lei

În urma abaterilor constatate la regimul rutier, au fost reținute 28 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

De asemenea, prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112 au fost primite 213 solicitări, la care polițiștii au intervenit cu operativitate.

Totodată, au fost înregistrate 42 de infracțiuni, dintre care 13 infracțiuni contra persoanei, 15 contra patrimoniului, 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere și 9 alte tipuri de infracțiuni. Din acestea exemplificăm:

Polițiști de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat din Caraș-Severin, bănuit că în cursul acestei luni, ar fi achiziționat din străinătate și introdus ilegal în țară o armă neletală scurtă, supusă autorizării și 50 de cartușe cu gaz, calibrul 8 mm. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată, iar arma și cantitatea de muniție au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au fost sesizați de către o femeie despre faptul că fiica sa, în vârstă de 13 ani, a fost lovită la nivelul ochiului drept de un fragment de petardă. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că ieri, în jurul orei 19.00, în timp ce minora se afla împreună cu un grup de tineri, pe un teren de sport din localitatea Poiana Buchin, unul dintre tineri, în vârstă de 16 ani, ar fi aprins fitilul unui obiect pirotehnic, petardă de tip F1, pe care ar fi aruncat-o la circa 5 metri de grupul de tineri. Obiectul pirotehnic a explodat, iar un fragment a lovit-o pe tânăra de 13 ani în ochiul drept, minora fiind transportată de mamă la spital pentru îngrijiri și investigații medicale. Polițiștii au deschis un dosar penal și continuă cercetările în acest caz.

Atragem din nou, atenția cu privire la utilizarea unor astfel de obiecte, mai ales de către copii! Joaca cu petarde și obiecte pirotehnice poate fi periculoasă!

Copiii își doresc, îndeosebi în această perioadă, să se joace cu diferite artificii, petarde sau alte obiecte pirotehnice. Însă consecințele utilizării necorespunzătoare a acestor materiale sunt foarte grave: arsuri, desfigurare, afectare auz sau văz, chiar și amputarea degetelor, în unele cazuri.

Le recomandăm copiilor să găsească alte metode de divertisment și jocuri specifice vârstei, iar pe părinți îi îndemnăm să fie atenți la activitățile și anturajul copiilor lor.

Vă reamintim că, legal, articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 pot fi puse la dispoziție pe piață numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani, iar articolele pirotehnice de scenă din categoria T1 și articolele pirotehnice din categoria P1 pot fi puse la dispoziție pe piață numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

În urma activităților desfășurate până la acest moment de polițiștii cărășeni, în cadrul acțiunii naționale „Foc de Artificii”, pentru verificarea respectării legislației privind comercializarea articolelor pirotehnice și prevenirea evenimentelor negative generate de folosirea acestor obiecte, au fost confiscate peste 250 de kg de articole pirotehnice deținute fără drept, în valoare de peste 31.000 de lei și au fost întocmite 12 dosare penale.”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliția Județean Caraș-Severin.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *