Polițiștii de la Protecția Animalelor, în control! Ce au descoperit aceștia?

Polițiștii de la protecția animalelor au efectuat verificări la o stână din Constantin Daicoviciu, cu privire la respectarea condițiilor de deținere a animalelor de către proprietarul acestora.

Astfel, s-a constatat că acolo, animalele nu aveau adăpost corespunzător, deci proprietarul a primit o amendă de 12.000 lei. De asemenea, acesta a primit un termen pentru a remedia neregulile constatate.

Menționăm că cei care au animale sunt obligați să le asigure un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficienă, asistență medicală și bineînțeles îngrijire și atenție.

În caz contrar, pot fi date amenzi între 3.000 și 12.000 lei.

De asemenea, reamintim cpă intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal, fie că vorbim de tăierea cozii, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale sau amputarea ghearelor, se pedepsesc.

Deja s-au constatat 5 astfel de infracțiuni în Caraș-Severin și astfel, s-au întocmit dosare penale, iar persoanele vinovate au fost trase la răspundere.

Biroul pentru Protecţia Animalelor este structura de specialitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin care desfăşoară activităţi pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională sau penală privind animalele.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *