Polițiștii sunt cu ochii-n 4! Ei au confiscat deja peste 200 kg de petarde și artificii

Încă un bărbat a fost prins de polițiștii cărășeni cu nu mai puțin de 125 de kg de articole pirotehnice din categoriile F2 și F3, deținute fără drept.

Acesta are 37 de ani, este din Reșița și s-a ales acum cu un dosar penal.

Reamintim că în urmă cu mai puțin de o săptămână, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au confiscat alte 85 de kg de petarde și artificii de la 3 bărbați, din Oravița, Teregova și Constantin Daicoviciu, care s-au ales și ei cu dosare penale.

Asta în condițiile în care perioada contrabandiștilor de materiale pirotehnice, care pot fi extrem de periculoase dacă nu sunt folosite de cei autorizaţi, tocmai ce a debutat.

Deci, în mai puțin de o săptămână au fost confiscate peste 200 de kg de petarde și artificii, în timp ce iarna trecută, în total au fost confiscate aproximativ 180 de kg de astfel de articole.

Autorităţile atrag atenţia că astfel de obiecte pirotehnice trebuie cumpărate numai de la comercianţii autorizaţi.

Dincolo de riscul de incendiu, atunci când sunt folosite necorespunzător, artificiile pot provoca arsuri pe mâini şi pe faţă, dar şi răni grave la ochi și nu numai.

Astfel, în această perioadă, oamenii legii vor ieși la control.

Persoanele deranjate de utilizarea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice pot reclama folosirea abuzivă a acestora direct la poliție.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *