Poţi salva legumele moi din frigider foarte simplu!

De câte ori nu ai aruncat legumele din frigider pentru că s-au înmuiat şi ai avut impresia că nu mai ai ce să faci cu ele? Iată câteva sfaturi care îţi pot fi de folos.

Rădăcinoasele

Rădăcinoasele (ţelina, morcovii, pătrunjelul, păstrârnacul sau ridichiile) încep să se deshidrateze dacă sunt ţinute în frigider o perioadă mai lungă de timp. Din momentul în care sunt culese, apa începe să se evapore, făcându-le din ce în ce mai moi. Este suficient să le tăiaţi vârfurile şi să le puneţi într-un bol cu apă rece timp de 30 de minute. Trebuie să faceţi acest lucru înainte să înceapă să mucegăiască.

Legumele cu frunze verzi

Acelaşi proces de deshidratare este valabil şi în cazul legumelor cu frunze verzi. Dacă ajung să aibă mucegai şi să devină vâscoase, atunci gunoiul este drumul cel mai sigur de urmat. Dacă însă nu au ajuns în acest stadiu, este suficient să le puneţi într-un vas cu apă rece şi să le lăsaţi acolo până când se revigorează.

Folosiţi legumele aşa moi cum sunt

Dacă nu aveţi timp de trucuri, există soluţii care vă permit să le folosiţi aşa moi cum sunt. Sunt perfecte pentru supe sau tocăniţe. Legumele mai moi precum broccoli sau conopidă pot fi transformate în supă cremă sau piure. Oricare dintre legume pot fi puse într-un blender şi transformate în smoothie. O altă variantă pentru morcovi sau păstârnac este să îi stropiţi cu puţin ulei, sare şi piper şi să-i lăsaţi la cuptor câteva minute. Nimeni nu va ştii că erau moi atunci când i-aţi scos din frigider.

Post Author: Lucian Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *