Promisiune îndeplinită! Vine gazul în Banatul de Munte!

Transgaz a publicat în sistemul electronic de licitație publică contractul pentru construcția conductei de transport a gazelor naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa!

O inițiativă a ministrului #IonMarcelVela, anunțată încă din septembrie 2020, prin care guvernul liberal se angaja că va aduce gazul în casele oamenilor din Banatul de Munte, pentru care s-au alocat atunci primele finanțări în vederea demarării noului proiect de dezvoltare a județului Caraș-Severin.

Conducta va trece prin Caraş-Severin și se va conecta cu magistrala BRUA de la Jupa.

Vor fi racordate municipiile Caransebeş și Orşova, plus localităţile Băile Herculane, Topleţ, Mehadia, Cornea, Domaşnea, Căzăneşti, Teregova, Armeniş, Slatina Timiş, Bucoşniţa, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, Prunişor, Husnicioara, Căzăneşti, Siseşti, Ilovăţ, Bâlvăneşti, Godeanu, Balta, Podeni, Cireşu şi Iloviţa.

Noua investiție a Transgaz în magistrală de transport gaze naturale pe direcţia Orşova – Băile Herculane – Caransebeș va cuprinde inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecţie catodică şi fibră optică pe tot traseul care va traversa estul județului Caraș-Severin de la sud la nord.

Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităţilor din zona de interes a obiectivului, respectiv, doar în județul Caraș-Severin, 12.000 consumatori casnici, 136 instituţii publice, cum ar fi şcoli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, precum şi aproximativ 231 de agenţi economici.

Totodată, din această magistrală se vor putea conecta in viitor spre Vest, din comuna Iablanița și ValeaAlmăjului, apoi zonele Oravița și MoldovaNouă.

Valoarea totală estimată de Transgaz pentru acest proiect care va avea o lungime de 180 km, se ridică la 451 de milioane de lei, iar ofertele depuse de companii pentru construirea au termen de depunere data de 31 mai 2023.

Proiectul a fost declarat de Guvernul României, condus de către Prim-Ministrul Nicolae Ciucă, de importanță națională.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *