Pulpa de miel cu menta si sparanghel

Astazi ne-am gandit sa va prezentam o reteta gustoasa de care va puteti bucura alaturi de invitati in cadrul meniului din timpul sarbatorilor pascale. Ne-am gandit la o reteta deosebita cu care sa va surprindeti familia si musafirii.

Pulpa de miel cu menta si sparanghel se prepara cu usurinta la cuptor. Este o mancare satioasa, iar aroma racoritoare a mentei va oferi carnii de miel o savoare inedita. Va prezentam o reteta pentru 4 – 6 portii.

Ingrediente:

– 1.5 kg pulpa de miel cu os
– 2 maini de menta verde, proaspata, maruntita
– 4 bucati de sparanghel
– 60 ml ceasca de ulei de masline
– 80 ml otet de malt
– 2 linguri de zahar brun
– sare de mare
– piper negru macinat

Mod de preparare:

Preparati sos de menta: intr-un bol, puneti o mana de menta verde, o lingura de zahar brun si 40 ml otet, apoi amestecati bine si lasati deoparte. Intr-un alt bol, turnati uleiul de masline, o lingura de zahar brun, 40 ml otet si o mana de menta verde, dupa care le amestecati bine. Puneti pulpa de miel intr-o tava mare pentru copt, o crestati cu cutitul, presarati sare si piper. Turnati combinatia cu ulei de masline peste pulpa de miel, acoperiti si lasati la frigider timp de o ora pentru a se marina. Incingeti cuptorul la 200° C si puneti pulpa de miel. Lasati aproximativ 45 de minute pentru a se patrunde. La urma, puneti pulpa de miel pe un pat de sparanghel fiert si stropiti-o cu sos de menta.

Pofta buna!

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *