Putea fi o tragedie

La Spitalul din Caransebeș astăzi ar fi putut fi o tragedie, așa cum s-a întâmplat la Spitalul din Piatra Neamț, sau la cel din Constanța. Într-un salon dedicat pacienților bolnavi de COVID din secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal de Urgență CaransebeșUn au avut loc scurgeri de oxigeN. Scurgerile de oxigen au fost semnalate în jurul orei 14.35. Din fericire a fost doar un incident soldat fără victime și rezolvat în timp scurt.
Conform purtătorului de cuvțnt al ISU Semenic:” În această după amiază, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caras-Severin a fost alertat prin apel la 112 (SNUAU) cu privire la producerea unui incident în urma căruia au avut loc scurgeri de oxigen într-un salon dedicat pacienților bolnavi de Covid-19, din cadrul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.
Din fericire, incidentul a fost unul minor, fiind necesare masuri de îndepărtare a unor tuburi de oxigen, respectiv de aerisire a salonului respectiv. În salon se aflau doi pacienți. Aceștia au fost mutați, în siguranță, în mod preventiv, în alte spații. Măsurătorile efectuate de către echipajele de pompieri prezente la fața locului au indicat valori ale oxigenului situate sub limita maximă admisă.
Din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș au fost alocate doua autospeciale pentru stins incendii și o ambulanță SMURD. De asemenea, în sprijinul personalului medical din cadrul spitalului a fost trimis și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.”

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *