Reșița scapă de restricții!


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin a aprobat scenariile pentru localitățile din Banatul de munte în funcție de rata de incidență. O veste bună pentru locuitorii din Reșița unde rata de incidență este de 1,8 la mia de locuitori. Asta înseamnă că de astăzi, se reia organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole. Activitatea este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Se reia şi activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor dar este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, funcţionând în intervalul orar 06.00-22.00. Tot în scenariul portocaliu se află Bocșa și Oravița.
Restricții dure vor fi în continuare în localitățile: Cărbunari, Grădinari, dar și Fârliug, Vermeș, Brebu, Carașova, Gârnic și Berzovia, unde incidența este de peste 3 la mia de locuitori.
În Banatul de munte 55 de localități printre care și orașele Caransebeș, Moldova Nouă, Oțelu Roșu, Anina și Băile Herculane se află în scenariul verde, aici restaurantele, și instituțiile de spectacol pot funcționa la interior cu 50% din capacitate și este permisă activitatea operatorilor economici în domeniul jocurilor de noroc tot în interior. În Caraș-Severin 23 de localități, toate din mediul rural, nu au înregiostrat niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus în ultimele 14 zile.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *