Restricții dure pentru alte 8 localități cărășene aflate în scenariul roșu


Noi restricții au fost aprobate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Caraș-Severin pentru pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic în 8 localități din Banatul de munte. Măsurile aprobate intră de astăzi în viguare și sunt valabile pentru următoarele 14 zile.
În unele localități incidența este de peste 3/1000 de locuitori Ticvaniu Mare (6), Gârnic(5,47) , Fârliug (5,14) , Ciclova Română (4,24) , Glimboca (3,69), Grădinari (3,48), iar în Măureni şi Zorlenţu Mare incidența este de 2,3, respectiv 2 la mia de locuitori.
Cele mai drastice măsuri sunt implementate la Ticvaniul Mare unde sunt interzise toate manifestările culturale și sportive recreative, fie că se desfășoară în aer liber sau în spații închise, precum și organizarea petrecerilor, nunților și botezurilor.
În localitățile cu incidență mai mare de 4 la mia de locuitori se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00 – 5,00. De asemenea este nevoie de certificat verde pentru participarea la diverse activități culturale, sportive, meetinguri se face respectând normele anticovid, aceleași prevederi se aplică și agenților economici care ăși desfășoară activitatea în spațiu închis,

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.